Tvoj účet nieje VIP.
Preto sú tvoje funkcie a možnosti značne obmedzené.
Pre aktiváciu VIP klikni sem.

2015 - Girl King - Mika Kaurismaki = CSFD 56% | SkTorrent.eu

Cz-SkTorrent open Tracker, na volné zdieľanie súborov. Pridajte sa k našej komunite a získajte prístup k tisícom torrentov.

  • vysoká rýchlosť
  • úplne zdarma
  • prevažne Slovenská a Česká scéna
  • ste tu s nami už 10 rokov - Ďakujeme
  • Vitaj Guest (Login) Ako stahovat
    torrenty?
    Torrenty:
    v1 textová
    v2 obrázková
    Ako sa stat
    Uploaderom
    Online
    Filmy
    Forum
    Pravidlá
    SkTSocial
    BitTorrent
    klient
    Meno: Heslo:
    Zaregistrovat
    Po zaregistrovaní mozte volne stahovat
    Zabudol som heslo

    2015 - Girl King - Mika Kaurismaki = CSFD 56% Názov:2015 - Girl King - Mika Kaurismaki = CSFD 56% Hodnocení:N/A Stiahnut
    Pozriet Online
    Kategória:Filmy bez titulků - Velikost:802.5 MB BitTorrent klient
    Pridaný: Súbory:
    Skontrolován:2023-06-21 Peerov:1 (Seed: 0, Leech: 1)
    Zaner:Drama,Historicky,Romanticky,Zivotopisny Uploader:Uvidis, az ked budes
    VIP
    Kúp nám Pivo 1,10€

    Kúp nám Pivo

    Pridaj do zalozky
    Pridaj do zalozky





    Quote:
    Laska je laska - Film 41

    ČSFD
    https://www.csfd.cz/film/50586-kralovna-kristyna/prehled/


       
       


    Quote:
    Životopisný / Drama / Historický / Romantický
    Finsko / Německo / Kanada / Švédsko / Francie, 2015, 106 min
    Režie: Mika Kaurismäki


    Quote:
    Příběh švédské královny Kristýny, která nastoupila na trůn ve věku šesti let, je portrétem extravagantní mladé ženy, jež se vzpírala tradici i konvencím a mimoděk změnila běh dějin. Mladá žena vzdorující konzervativním silám bránícím pokroku je rozkročena mezi rozumem a citem, mezi kvalitním moderním vzděláním a anachronickým světem státnických povinností – mezi brilancí své mysli a nesrozumitelnými touhami svého těla.


    Quote:
    Je škoda, že se švédském obsazení a vydrancování Prahy a krádeži rudolfinských sbírek jenom mluví, divák se dočká pouze následků v podobě několika uměleckých děl uschovaných na stockholmském královském dvoře. Zásadní roli hraje ďábelský Codex gigas, na nměž - ano, přímo na té rozevřené bichli - královna se svou oblíbenou dvorní dámou podlehnou zakázané vášni. Vskutku zajímavá symbolika ve filmu, který s náboženstvím ostře polemizuje. Film se soustředí na dva podstatné momenty života obdivuhodné švédské královny - věčný spor přísného luteránství s tolerantním katolictvím a spekulace o královnině lesbické orientaci. Snímek si je mnohem jistější v soukromých okamžicích královny a její favoritky než trochu klopotných otázkách víry, kde nenabízí tolik přesvědčivých momentů, proč by Kristýna měla opustit tradiční víru svých předků a vrhnout se do náruče katolicismu. Kristýnu I. soudobí kronikáři vylíčili jako malou, pouhých 150 cm měřící štíhlou ženu, chlapecky nehezkou a po úrazu v dětství s vychýleným ramenem. Její představitelka Malin Buska je standardně vysoká a hezká žena, což je to dobře, protože se s ní divák mnohem lépe ztotožní a na jejím osudu mu záleží. Zvlášť když přijde o jedinou životní lásku, krásnou hraběnku Sparreovou. Hloupé je, že se jedná o chudou evropskou produkci. Rozpočet dokázal pokrýt nákladné kostýmy a solidní herce, na jiné věci ale nezbylo - třeba na statisty. Královna Kristýna je hodně komorní, odehrává se jen v rámci interakce klíčových postav, na davové scény si nepotrpí a je jasně vidět proč: při letmém pohledu na vojsko, přivážející do Stockholmu uloupené pražské poklady, vidíme jen několik roztroušených komparsistů. Trochu k naštvání na mě působila konspirační teorie (jo, nesnáším všechny konspirační teorie) o skonu Reného Descartese, ale dá se to překousnout. Pořád lepší než jakákoli konspirace Olivera Stonea. Místo střetu luteránů s katolíky tak ve filmu vyhrává milostná linie vládkyně a její dvorní dámy a na otázky víry opravdu moc času nezbylo. Škoda, na druhou stranu, co je u dvacetileté dívky pravděpodobnější, že ji bude zajímat více - náboženství, nebo láska? A hraje u toho roli, pokud je ta dívka je královnou? Třebaže Vladimír Neff se snažil čtenáře přesvědčit, že královny nemají nohy, na Kristýně vidíme, že mají. A nejen nohy, ale i celá těla - mladá, žádoucí a dychtivá po lidském doteku.


    Quote:
    Queen Christina flees convention and patriarchal power

    Mika Kaurismaki's Queen Christina of Sweden (Malin Buska) is tall, beautiful, and without a hump on one shoulder, but otherwise she's a fair representation of the historic figure. In her restless spirit, intellectual appetite, impatience with the patriarchy and her lesbianism she's a much more accurate representation than Rouben Mamoulian's (Garbo in Queen Christina, 1933).

    Of course Kaurismaki opts to revive the 17th Century Christina story now because it's a sharp reflection of our times. I don't know how Swedes or Finns will see their lives in this film, but much of it rings clear for North America and Europe today. The film bristles with pertinence, like the male advisor's "Peace doesn't fill our coffers" and her "Austerity is sadistic."

    Christina's advocacy of peace, culture, the arts, make her a model for modern leadership. In her refusal to accept male authority, especially not to allow any man to claim her as a field he can plow for his pleasure, she is the prototypal feminist. Sadly, the contemporary also limns through her ultimate defeat by the male authority and their rejection of her same-sex passion as "deviance." Her male counsellors conspire against her, drive off her beloved, and drive Christina into madness, until she escapes.

    We're still hung up on the questions she poses to Descartes: what is love, how do we deal with it, how can we free ourselves from it. We still crave the freedom to define our own destiny and escape our inherited structures and strictures. If we've moved beyond Descartes' assumption that our emotions have a physical source, we continue to build upon his confidence in empirical evidence and in the essential use of reason.

    But another Cartesian statement propels the film: To find the truth we must abandon everything we have learned or assumed and establish a new understanding of our world. This is the triumph of discovery over habit, reason over delusion, freedom over "destiny." This is how this Christina constantly flies in the face of what she has been taught and what is expected of her.

    Her escape is ironic. Her advisors having long insisted she marry to produce a clear heir to the throne, she now proclaims one suitor her son and bestows upon him her royal authority. With a quarter of the treasury she departs to Rome, where she converts to Catholicism and enjoys the life of secular culture and stimulation she has craved. As one counsellor bitterly observes, having rejected all her male suitors she settles into life under the authority of the Pope. The last shots, however, play her as exulting in openness, freedom and the light the Swedish court and "thinkers" denied her. She abandons her throne and power to recreate herself in Rome.

    Now, here's the crowning irony. Mika and younger brother Aki Kaurismaki are famous for acerbic contemporary stories about inarticulate, hard drinking, ugly and lugubrious losers, steeped in 1950s rock and roll. Nobody in a blind test would guess The Girl King is a Kaurismaki film. But here the director does what his heroine does and what her healthiest mentor, Descartes, prescribed. To find the truth, to see how Queen Christina reflects upon our current reality, Kaurismaki discarded his customary period, his familiar genres and his signature style, then and bathos — to make something completely new. And true to our day as it is to his subject's.
























    + Pridaj vlastnu verziu tohto torrentu +


    Upozornenie:
    Ziadny zo zobrazených súborov sa nenachádza na tomto serveri. Server slúzi len k síreniu vlastnorucne vytvorených aplikácií, videí, hudby ai. Autori stránok nenesú ziadnu zodpovednost za zverejnené odkazy, komentáre a obsah súborov. Vsetky komentáre, odkazy, súbory ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autori stránok si vyhradzujú právo cenzúry odkazov, komentárov príp. súborov, ktoré by svojou povahou mohli byt v rozpore zo zákonmi a dobrými mravmi. Dodrzujte pravidlá!




    Uploader
    24/06/2023 23.22.40
    This torrent is being monitored weekly. If you need a restart, please post a comment. If you have wishes for new uploads of a specific old movie, you can write your wish right here. I do not upload new movies or Hollywood blockbuster.
    Uploader
    21/06/2023 15.48.56
    sorry all. I forgot about this torrent. it starts now. I will give full speed until you finish i.e. 2MB/s


    Back

    Na serveru se nenalézají zádne soubory. Za odkazy jsou výhradně zodpovědní uzivatelé a návstěvníci tohoto trackeru. Administrátor není zodpovědný za pridaný obsah ani za skody zpusobené uzivateli. Nesmíte pouzívat tuto webovou stránku pro distribuovaní nebo download zádného materiálu pokud nemáte povolení od príslusného vlastníka práv. Uzivatelé jsou zodpovědní za dodrzování těchto pravidel a podmínek. Owner má právo kdykoliv změnit pravidla tohoto trackeru.

    [ Script trval: 0.280 sec. ] - [ GZIP: disabled ]
    Je zhruba 20:54
    sql

    TOPlist